Go`morn, hva vil du ?
Bildet er tatt en tidlig morgen mens humla holder på og våkne i et blomsterbed.
Godt fornøyd med dette og spes. farvegløden ifra blomsterbeddet og sola som kommer opp.
Utstyr
  • Canon 1000
  • Sigma makro 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ og all verdens tid da den ikke var blitt varm nok til og fly avsted. Linsa var bare ca 10 cm fra humla.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_498259} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Martin H.

Herlige friske sommerfarger, gjør seg med oransje bakgrunn på dette motivet :) Nært på humla, skarpheten kunne sittet bedre. Prøv å plante fokuspanelet rett på fasettøyene hans og sørg for å holde kamera klin stille under opptak.
Carsten A.

Humler er stort sett svært mørke og den tette "pelsen" gjør det ofte vanskelig å få frem gode detaljer. Et vilkår er imidlertid at det eksponeres korrekt, her er nok dessverre humlen ganske kraftig undereksponert. Noen av de mørkeste mellomtonene kunne ellers vært løftet under bildebehandlingen, slik at litt fler detaljer blir synlig i hode-/ansiktspartiet.

Dessverre er fokusplanet lagt bakenfor hodet. Skarpheten er ellers ikke så god som dette utmerkete objektivet gjør mulig, 1/25s er nok alt for lang lukkertid for en opptakssituasjon som dette. Det er greit å bruke lav ISO verdi (her 200) men det må være på vilkår av at det ikke går ut over lukkertiden. 1000D tåler utmerket godt både 400, 800 og 1600 ISO. Både lukkertid og blenderverdi er som oftest flaskehalser ved nærfoto, som kan bli mye enklere om man aktivt bruker høyere ISO-verdier.

Når det gjelder 800 og 1600 ISO med 1000D, se gjerne denne eksempelsamlingen:

http://home.online.no/~carnholm/EOS-1000D/EOS-1000D.html

MVH CA
Willy K.

Liker dette, tett på og uvant og spennende med så intenst og fåfarget miljø. Jeg trekkes mot øyet, og skulle vel ønske at det var mer fokus på det, selv om det ville bety mindre fokus andre steder. Skinnet i øyet kompenserer riktignok litt.
Rune Olav B.

Takker for god og konstruktiv kritikk, har akkurat godt over til SLR etter noen år med div. småkameraer og har nok fått med meg et dårlig forhold til ISO verdier når jeg ser hva som er mulig på bildesamlingen. På den andre side ved og flytte fokus ville jeg mistet de hårete leggene, så det ble litt midt på selv om den kommer bedre frem på trykk enn den gjorde her ser jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu